FNV Maatwerk Haaglanden vindt dat werkzoekenden met een beperking een volwaardige kans verdienen op een leven waarin arbeid een belangrijke rol speelt.

Voor veel mensen is een eigen baan met salaris het ideaal waarmee zij volledig aan de maatschappij kunnen deelnemen. En dan het liefst in een langdurige werkrelatie.

 

“Het is voor mij heel prettig dat ik in dit traject steun en begeleiding krijg van een loopbaancoach. Ook het gevoel dat er iemand aan mijn kant staat en mij tips geeft hoe ik bepaalde dingen kan aanpakken, geeft me zelfvertrouwen.”

Carolien, deelnemer FNV Maatwerk

Werk op maat. Iets voor jou?

Als je door een beperking moeilijk aan het werk kunt komen, is het FNV Maatwerktraject misschien iets voor jou.
FNV Maatwerk vindt dat werkzoekenden met een beperking een volwaardige kans verdienen op een leven waarin arbeid een belangrijke rol speelt. Daar dragen wij graag een steentje aan bij. Samen met een loopbaancoach van FNV Maatwerk ga je op zoek naar een loopbaan die bij jou past. Jullie kijken wat je graag zou willen doen, waar je de werkgevers kunt vinden die dat soort werk bieden en hoe je daarmee in contact kunt komen. Je eigen kwaliteiten en je klik met het soort werk is daarbij het uitgangspunt.

FNV Maatwerk is voor iedereen in Den Haag en omstreken die vanwege een beperking een extra zetje nodig heeft om zijn of haar loopbaan op de rails te krijgen. FNV Maatwerk is onafhankelijk van het UWV of de gemeente. Het maakt ons niet uit of je een uitkering hebt en wat voor uitkering dat dan is.

Op de pagina Werk op maat. Iets voor jou? vind je meer informatie over het traject en de voorwaarden.

Loopbaancoaches gezocht

Een loopbaancoach kan het verschil maken voor een werkzoekende met een beperking én een nieuwe werkgever. FNV Maatwerk Haaglanden is op zoek naar tien loopbaancoaches (onbezoldigd) die werkzoekenden met een beperking helpen bij het vinden van werk dat bij hen past. De eigen competenties en ambities van de werkzoekenden zijn daarbij het uitgangspunt.

Wil jij je als loopbaancoach een aantal maanden inzetten voor FNV Maatwerk en samen met deelnemers stappen zetten naar een betaalde baan? Kijk voor meer info op de pagina Loopbaancoaches gezocht!

“Ik pas mijn werkwijze aan op mijn deelnemers. Ik check waar de behoeften liggen. Dat is puur maatwerk.”

Natascha, loopbaancoach FNV Maatwerk

 

Werkgevers maak het verschil

FNV Maatwerk is een traject waarin werkzoekenden met een beperking op zoek gaan naar werk dat bij hen past. FNV Maatwerk zoekt werkgevers die zich in willen zetten gedurende dit traject. Samen met werkgevers kan FNV Maatwerk werkzoekenden met een beperking helpen een loopbaan uit te stippelen. Competenties en ambities van de werkzoekenden zijn daarbij het uitgangspunt, maar voor een geslaagde match is de werkgever net zo belangrijk!

Voor een werkgever hebben werknemers met een beperking een gebruiksaanwijzing en moeten ze vaak iets extra’s regelen dat voor andere werknemers niet nodig is. De beperking blijft altijd bestaan en de meeste deelnemers zullen zich niet tot volledig normale doorsneewerknemers ontwikkelen. Vaak blijven begeleiding en speciale voorzieningen wel nodig. Toch maken mensen met een beperking ook altijd een ontwikkeling door als ze ergens aan het werk gaan: het gaat gaandeweg beter.

Meer informatie voor werkgevers staat op de pagina Werkgevers maak het verschil!

 


Direct aanmelden als deelnemer

Direct aanmelden als loopbaancoach

Direct aanmelden als werkgever


www.collegamaakverschil.nl is gericht op mensen met een beperking en hun collega’s.