Iets voor jou? Meld je hier aan!


Als je door een beperking moeilijk aan het werk kunt komen, is het FNV Maatwerktraject misschien iets voor jou.

FNV Maatwerk vindt dat werkzoekenden met een beperking een volwaardige kans verdienen op een leven waarin arbeid een belangrijke rol speelt. Daar dragen wij graag een steentje aan bij. Samen met een loopbaancoach van FNV Maatwerk ga je op zoek naar een loopbaan die bij jou past. Jullie kijken wat je graag zou willen doen, waar je de werkgevers kunt vinden die dat soort werk bieden en hoe je daarmee in contact kunt komen. Je eigen kwaliteiten en je klik met het soort werk zijn daarbij de uitgangspunten.

“Via FNV Maatwerk werk ik als vrijwilliger bij een non-profitorganisatie in Den Haag. Als HR assistent hoop ik daar voldoende ervaring op te doen zodat ik kan doorgroeien naar een vaste baan.”

Carolien, deelnemer FNV Maatwerk

Voor wie?

FNV Maatwerk is voor iedereen in Den Haag en omstreken die vanwege een beperking een extra zetje nodig heeft om zijn of haar loopbaan op de rails te krijgen. FNV Maatwerk is onafhankelijk van het UWV of de gemeente. Het maakt ons niet uit of je een uitkering hebt en wat voor uitkering dat dan is.

Wat bieden we?

Als je deelneemt aan het FNV Maatwerktraject, krijg je gedurende vier maanden je eigen loopbaancoach. Samen met hem of haar kijk je wat je wilt en wat je kunt. Je plant met de loopbaancoach wanneer je meedoet aan de activiteiten die via FNV Maatwerk worden aangeboden zoals workshops, oriëntatiebezoeken aan werkgevers en snuffelstages. Je bespreekt mogelijke vacatures en wordt geholpen bij het voorbereiden op sollicitatiegesprekken. Onze loopbaancoaches werken op vrijwillige basis. Het zijn echte professionals die het doen naast hun gewone werk.

Wat doe je zelf?

Elke week heb je een afspraak met de loopbaancoach die jou begeleidt. Dat kan een persoonlijk gesprek zijn maar ook telefonisch contact – afhankelijk van wat er nodig is. De loopbaancoach werkt samen met een collega, zodat ze elkaar feedback kunnen geven over de slimste vorm van ondersteuning. In het traject heb je ook de mogelijkheid om met andere deelnemers samen mee te doen aan workshops en werkbezoekjes aan werkgevers. De coaching is erop gericht om je zoveel mogelijk eigen regie te geven in het vinden van passend werk. Daarom is een traject voor iedereen weer anders, met één constante factor: je doet ook zelf actief mee.

De loopbaancoach doorloopt met jou een aantal stappen: de aanmelding en de intake, het maken van een plan van aanpak, uitwerken van je loopbaanwensen, benoemen van jouw meest passende werk, zoeken naar de werkgevers waar dat werk te vinden is en tenslotte de match tussen jou en de werkgever.

Jij en je bondgenoot

Misschien heb je al een familielid of een vriend die je steunt, misschien ook wel met het zoeken naar werk. Zo’n bondgenoot is heel belangrijk, ook om je te steunen tijdens het traject. Daarom willen we graag dat elke deelnemer iemand meeneemt naar FNV Maatwerk. Iemand die jou steunt en samen met jou het traject wil doorlopen.
Deelnemers en hun bondgenoten kunnen veel aan elkaar hebben. En dat stimuleren we.

In het loopbaantraject van FNV Maatwerk is plaats voor 20 personen. Deelname is gratis. Als je via FNV Maatwerk werk vindt, geldt dat dat je voor minimaal een jaar lid wordt van de FNV (als je dat nog niet bent).

Folder FNV Maatwerk – deelnemers


Iets voor jou? Meld je hier aan!


www.collegamaakverschil.nl is gericht op mensen met een beperking en hun collega’s.